www.engineering-suomi.com
PROSOFT TECHNOLOGY EMEA

802.11n: ProSoft Technology® tuo markkinoille uudet huippunopeat teollisuusradiolaitteet

Uudet RadioLinx®-teollisuusradiolaitteet tukevat IEEE-802.11n-standardia ja tarjoavat ensiluokkaisen suorituskyvyn suurikapasiteettisten verkkojen tarpeisiin. Ne ovat ehdottoman luotettava verkotusvaihtoehto sovelluksiin, joissa on langattomille ratkaisuille perinteisesti hankalia liikkuvia laitteita tai esteitä sisältäviä tiloja. Tuotesarjassa on nyt yksi yhden radiolähettimen sisältävä Industrial HotspotTM -liityntäpiste ja yksi yhden radiolähettimen sisältävä Industrial Client -asiakaslaite.

802.11n: ProSoft Technology® tuo markkinoille uudet huippunopeat teollisuusradiolaitteet
ProSoft Technology on tyytyväinen voidessaan esitellä uudet RadioLinx 802.11n Industrial Wireless -ratkaisut. Niissä käytetty uusin teknologia merkitsee lisää joustavuutta ja suorituskykyä monenlaisiin valmistus- ja tuotantosovelluksiin.

Tarve
Vuodesta 2002 lähtien on asennettu kymmeniä ja satoja tuhansia 2,4:n ja 5 GHz:n radiolaitteita automaatiosuunnittelijoiden tarpeisiin, ja niitä käytetään nykyään kaikilla toimialoilla. Osa sovelluksista edellyttää erittäin suurta välityskykyä, toisissa taas on rajoitteena radiokanavien saatavuus. Joskus pitkät etäisyydet heikentävät tiedonsiirron toimivuutta, joskus muuttuvat etenemisolosuhteet (liikkuvat metalliesineet) häiritsevät sitä. Vaikka 802.11a/b/g-standardin mukaiset teollisuusratkaisut soveltuvatkin hyvin moniin eri sovelluksiin, uuden 802.11n-standardin teollisuusradiolaitteet ovat tervetullut lisä langattomien verkkojen rakentamiseen kriittisissä ja haastavissa olosuhteissa. Ne mahdollistavat langattoman arkkitehtuurin käytön aivan uusiin tarkoituksiin.

Ratkaisu
Uusi RadioLinx-radiolaite hyödyntää MIMO-teknologiaa (Multiple Input, Multiple Output). Peräti kolme antennia mahdollistavat jopa 300 Mbps:n nopeuden. Tämä lisää suorituskykyä erityisesti teollisuusympäristössä.

Verkon liikenteellisen kuormituksen varalta 2,4 GHz:n ja 5 GHz:n kaistan yhdistelmä tarjoaa 3+19 limittämätöntä kanavaa (Pohjois-Amerikan vientisovelluksissa 3+24 kanavaa). 5 GHz:n kaista tarjoaa vaihtoehdon suositulle 2,4 GHz:n kaistalle, jonka käytettävyys voi olla rajallinen vanhoissa järjestelmissä.

ARC Advisory Groupia edustava Harry Forbes toteaa näin: ”Nämä uudet ProSoft Technology -radiolaitteet tuovat 802.11n-standardin mukaisen teknologian ensimmäisinä teollisuuden automaatioverkkojen käyttöön. IEEE 802.11n merkitsee tehokkaampaa langatonta suorituskykyä koko tuotantolaitoksen alueella. Lisäksi MIMO-teknologia vähentää teollisuusasennuksissa yleisiä, monitie-etenemisestä johtuvia häiriöitä. Standardeihin perustuva radiotekniikka uudistuu jatkuvasti. ProSoft Technology hyödyntää kehitystä ripeästi ja tarjoaa sen laitosympäristön käyttöön.

Edut
Nykyisten 802.11-standardin mukaisten RadioLinx-ratkaisujen kanssa yhteensopivat RadioLinx 802.11n-teollisuusradiolaitteet tehostavat suorituskykyä erittäin laajakaistaisissa ja paljon pakettiliikennettä välittävissä ohjaussovelluksissa. Myös niiden signaaliherkkyys ja kantama ovat huomattavasti paremmat liikkuvia laitteita sisältävissä tehdasympäristöissä.

Saatavissa on tällä hetkellä kaksi RadioLinx 802.11n-ratkaisua: yksi yhden radiolähettimen sisältävä Industrial HotspotTM -liityntäpiste (RLXIB-IHN) ja yksi yhden radiolähettimen sisältävä Industrial Client -asiakaslaite (RLXIB-ICN).

Helppo konfigurointi ja monitorointi
RadioLinx WirelessN Discovery Tool on RadioLinx 802.11n Industrial Hotspot -liityntäpisteiden konfigurointiin ja monitorointiin tarkoitettu työkalu. Se mahdollistaa verkon topologian tarkastelun, IP-osoitteiden nimeämisen radiolaitteille verkon konfigurointia varten, verkon diagnostiikan seurannan, radiolaitteiden laiteohjelmistojen päivityksen ja kaikenlaisten 802.11-radiolaitteiden havainnoinnin. Lisäksi ProSoft Technologyn maksuton OPC Server mahdollistaa HMI-pohjaisen langattoman verkon diagnosoinnin. Käyttäjä voi valita automaattisen tai manuaalisen verkon määrityksen (ensisijaisesti tai ehdottomasti). Isojen verkkojen luotettavuutta parantavat erityisesti itsepalautuvuustoiminto ja isäntälaitteiden kahdennus.

Lisäominaisuudet
RLXIB-IHN tarjoaa RadioLinx-tuotteiden teollisuusominaisuudet, kuten räjähdysvaarallisten ympäristöjen sertifioinnit (UL1604 luokka I jako 2, ATEX-alue 2 kategoria 3), laajennetun käyttölämpötila-alueen, hyvän tärinän-/iskunkeston, DIN-kiskoasennuksen, Power over Ethernet -virransyötön ja yhtäaikaisen toiminnan siltana / toistimena / Industrial HotspotTM -tilassa. Kaikilla ProSoft Technology -tuotteilla on kolmen vuoden takuu ja rajoittamaton tekninen tuki tuotteen koko käyttöiän.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan