www.engineering-suomi.com
PEPPERL+FUCHS PROCESS AUTOMATION

Tulevaisuutta ajatellen

PROFINET-yhdyskäytävä integroi saumattomasti laitteen ja prosessin tiedot

Tulevaisuutta ajatellen
LB PROFINET -yhdyskäytävä

Pepperl+Fuchs yhdistää uudella LB PROFINET -yhdyskäytävällä  LB:n I/O-etäjärjestelmät PROFINET-maailmaan. End-to-end-kommunikointi takaa myös kentällä esiintyvän älykkyyden optimaalisen käytön ja edustaa kriittistä askelta kohti tehtaiden saattamista valmiiksi tulevaisuuden vaatimuksia ja Teollisuus 4.0 -hanketta varten.

Pepperl+Fuchs julkistaa alkuvuodesta 2019 uuden LB PROFINET -yhdyskäytävän, joka tarjoaa perinteisen PROFINET-toiminnallisuuden lisäksi myös täyden pääsyn kaikkiin kytkettyihin HART-laitteisiin. Käytännössä tämä antaa käyttäjille pääsyn HART-lisämuuttujiin lisämittausarvoina prosessimuuttujien lisäksi. Lisäksi kenttälaitteiden diagnostiikkadata voidaan lukea HART IP:n kautta, mikä lisää merkittävästi läpinäkyvyyttä ja tehtaan käytettävyyttä. Uusi yhdyskäytävä tarjoaa myös maksimaalisen joustavuuden, koska saman johdotuksen välityksellä voidaan käyttää eri protokollia (esim. PROFINET ja HART IP). Tämä tietenkin myös edustaa huipputehokasta ratkaisua: täydessä käytössä olevaan I/O-etäjärjestelmään voidaan kytkeä jopa 80 laitetta. Nämä laitteet kommunikoivat ilman aikaviivettä.


Maksimi turvallisuus ja helppo käsiteltävyys

Yhdyskäytävän toinen huippukohta on älykäs redundanssikäsite. Integroitu kytkin takaa MRP-protokollaa (medium redundancy protocol ) käyttämällä verkon jatkuvan toiminnan. Jos väylä vikaantuu, rengasverkko on määritetty lähettämään datapaketit vaihtoehtoista reittiä pitkin. Koska vaarojen mahdollisuus kasvaa ison datan käytön ja teollisuuslaitoksien samanaikaisen lisääntyvän verkottumisen seurauksena, uusi PROFINET-yhdyskäytävä täyttää myös soveltuvat turvallisuusvaatimukset. Suuri näyttö, suurin markkinoilla tämän tyyppiselle laitteelle, on toinen huippukohta, joka helpottaa Pepperl+Fuchsin uuden yhdyskäytävän käyttöä. Laitteen tila ja lisäksi diagnostiikkatietoja voidaan nähdä yhdellä silmäyksellä RGB LED-merkkivaloista.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan