www.engineering-suomi.com
PEPPERL+FUCHS PROCESS AUTOMATION

ECOM Instruments SPS 2021 -messuilla: räjähdyssuojatut ratkaisut älykkääseen tuotantoon

Räjähdysvaaralliset alueet näkyvät monien tuotantotoimintojen Teollisuus 4.0 -kartoilla edelleen valkoisina läiskinä. Kestävyys- ja räjähdyssuojausvaatimukset ovat korkeat, toiminta-alue on laaja ja tiedonsiirtoyhteydet usein rajalliset. Pepperl+Fuchsin ECOM Instruments -tuotemerkin luonnostaan turvalliset älylaitteet takaavat kuitenkin paradigman muutoksen myös räjähdysvaarallisilla alueilla. ECOM Instruments esittelee SPS - Smart Production Solutions -tapahtumassa (23.–25. marraskuuta 2021) hallissa 7A esittelypisteessä 330 miten kuilu räjähdysvaarallisten tilojen turvallisuusvaatimusten ja älytehtaan tiedonnälän välillä saadaan umpeutumaan.

ECOM Instruments SPS 2021 -messuilla: räjähdyssuojatut ratkaisut älykkääseen tuotantoon

Mobiilit työntekijät saavat ECOM Instrumentsin Visor-Ex® 01 -älylaseista tehokkaan kumppanin kaikkiin tehtäviin, jotka edellyttävät handsfree-käyttöä ja jatkuvaa viestintää.

Räjähdysvaaralliset alueet voidaan integroida älykkäiden mobiililaitteiden avulla pienellä vaivalla älykkääseen tehtaaseen. Tämän vision mukaisesti Pepperl+Fuchsin tuotemerkki ECOM Instruments esittelee tämän vuoden SPS - Smart Production Solutions -messuilla 23.–25. marraskuuta Nürnbergissä (halli 7A, esittelypiste 330) älykkäitä ratkaisuja teolliseen kommunikaatioon haastavissa ympäristöissä: turvallisia, robusteja ja älykkäästi verkottuneita. Kyseisen valmistajan messujen kohokohtiin kuuluvat Visor-Ex® 01, joka on tällä hetkellä markkinoiden kevyimmät luonnostaan vaarattomat älylasit, sekä Tab-Ex® 03 DZ2, uusin malli Tab-Ex®-malliston luonnostaan vaarattomista tableteista haastaviin teollisuusympäristöihin. Messuvieraat oppivat myös, miten ECOM Digital Products & Services -tuoteosaston ratkaisut eivät ainoastaan helpota laitehallintaa, vaan voivat data-analyysin avulla myös tarjota uutta ymmärrystä prosesseista. Älykäs tuotanto kukoistaa loppujen lopuksi verkottuneen tiedon varassa.

Näkeminen mobiilin työntekijän silmin: Älylasit teollisuuskäyttöön
Korkealaatuinen kamera ja luotettavat viestintäominaisuudet yhdistettynä ergonomiseen muotoiluun: Mobiilit työntekijät saavat ECOM Instrumentsin Visor-Ex® 01 -älylaseista tehokkaan kumppanin kaikkiin tehtäviin, jotka edellyttävät handsfree-käyttöä ja jatkuvaa viestintää. Järjestelmässä käytetään räjähdysvaarallisille alueille tarkoitettua ECOM Smart-Ex® 02 -älypuhelinta laskentayksikkönä ja taskuyksikkönä virransyöttöä varten. Näin luodaan älykäs ekosysteemi monenlaisiin teollisuussovelluksiin. Yhteensä kolme integroitua kameraa tekevät älykkäästä puettavasta laitteesta eräänlaisen bionisen silmän. Kaksi 16 megapikselin kameraa on sijoitettu keskelle siten, että ne tarjoavat saman näkökentän kuin minkä käyttäjä luonnostaan näkee. Näin esimerkiksi etätuki näkee tapahtumat samasta kulmasta ja perspektiivistä kuin mobiili työntekijä. Lisäkamera tarjoaa 6-kertaisen optisen zoomin, jolla voi zoomata ja skannata viivakoodeja ja QR-koodeja laadun heikkenemättä.

Monipuolinen tabletti haastaviin ympäristöihin
Luonnostaan turvallisessa Tab-Ex® 03 DZ2 -tabletissa on Android 11, suuri näyttö sekä aiempia malleja enemmän RAM-muistia ja ulkoista tallennustilaa. Samsung Knoxin yritysversio takaa korkean tieto- ja laiteturvallisuuden. Samsung Galaxy Tab Active3:een perustuvaa tablettia on helppo käyttää myös käsineet kädessä sekä S Pen -kynällä. Kamerassa on 13 megapikselin kamera valokuvien ja videoiden ottamista varten, ja etukameran tarkkuus on 5 megapikseliä. Integroitu Google ARCore tekee tabletista sopivan lisätyn todellisuuden Teollisuus 4.0 -sovelluksiin, esimerkkinä laitosten hallinta ja ennakoiva kunnossapito. Lisäksi yksilöllisesti ohjelmoitava painike mahdollistaa muun muassa nopean ja tehokkaan hälytyksen, hätäpuhelut tai PTT-puhelut (Push-To-Talk). Nämä takaavat parhaan mahdollisen turvallisuuden ja työntekijöiden tavoitettavuuden milloin tahansa.


ECOM Instruments SPS 2021 -messuilla: räjähdyssuojatut ratkaisut älykkääseen tuotantoon
Visor-Ex® 01 on älykäs puettava laite ja se yhdistää korkealaatuisen kameran ja luotettavat viestintäominaisuudet ergonomiseen muotoiluun, joka takaa käyttäjälle parhaan mahdollisen käyttömukavuuden. Laite painaa vain 180 g ja sen kaksi 16 megapikselin kameraa on sijoitettu keskelle siten, että niiden näkökenttä vastaa käyttäjän luonnollista näkökenttää. Lisäkamera tarjoaa 6-kertaisen optisen zoomin (ei heikennä kuvan laatua) sekä skannaustoiminnot.


ECOM Instruments SPS 2021 -messuilla: räjähdyssuojatut ratkaisut älykkääseen tuotantoon
Luonnostaan turvallisessa Tab-Ex® 03 DZ2 -tabletissa on Android 11, suuri näyttö sekä aiempia malleja enemmän RAM-muistia ja ulkoista tallennustilaa.


ECOM Instruments SPS 2021 -messuilla: räjähdyssuojatut ratkaisut älykkääseen tuotantoon
Tablettia on helppo käyttää myös käsineet kädessä sekä S Pen -kynällä. Kamerassa on 13 megapikselin kamera valokuvien ja videoiden ottamista varten, ja etukameran tarkkuus on 5 megapikseliä. Integroitu Google ARCore tekee tabletista sopivan lisätyn todellisuuden Teollisuus 4.0 -sovelluksiin.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan