www.engineering-suomi.com
PROSOFT TECHNOLOGY EMEA

ProSoft Technology® laajentaa 802.11n -ratkaisujaan tuomalla markkinoille kaksi uutta kahdella radiolaitteella varustettua Industrial HotspotsTM -ratkaisua

ProSoft Technology® (jonka edustajana Klinkmann Automaatio Oy toimii - www.klinkmann.fi) on kehittänyt kaksi uutta Automation-Class 802.11n -ratkaisua teollisuuskäyttöön. Ne ovat kahdella radiolaitteella varustettuja Industrial HotspotsTM -yksiköitä. Toinen niistä on vesitiivis (IP67). Kumpikin laajentaa automaatiosuunnittelijoiden vaihtoehtoja nopeiden langattomien verkkojen rakentamisessa. Kahdella radiolaitteella varustetut ratkaisut mahdollistavat pitemmät etäisyydet, tehokkaamman suorituskyvyn toistimien ollessa käytössä ja sallivat kahden kanavan samanaikaisen käytön (esim. yksi automaatiosovellukselle ja toinen ylläpitokäyttöön sovellusta keskeyttämättä).

ProSoft Technology® laajentaa 802.11n -ratkaisujaan tuomalla markkinoille kaksi uutta kahdella radiolaitteella varustettua Industrial HotspotsTM -ratkaisua
Uudet Automation-Class RadioLinx® -teollisuusradiolaitteet tukevat IEEE-802.11n-standardia ja tarjoavat ensiluokkaisen suorituskyvyn suurikapasiteettisten verkkojen tarpeisiin. Ne ovat ehdottoman luotettava verkotusvaihtoehto sovelluksiin, joissa on langattomille ratkaisuille perinteisesti hankalia liikkuvia laitteita tai esteitä sisältäviä tiloja.

Näissä radiolaitteissa käytetty uusin teknologia merkitsee lisää joustavuutta ja suorituskykyä monenlaisiin valmistus- ja tuotantosovelluksiin. Vaikka 802.11a/b/g-standardin mukaiset teollisuusratkaisut soveltuvatkin hyvin moniin eri sovelluksiin, uuden 802.11n-standardin teollisuusradiolaitteet ovat tervetullut lisä langattomien verkkojen rakentamiseen kriittisissä olosuhteissa. Ne mahdollistavat langattoman arkkitehtuurin käytön aivan uusiin tarkoituksiin.

RadioLinx Industrial 802.11n -laitesarjaan kuuluu nyt yksi yhdellä lähettimellä varustettu Industrial Hotspot -isäntälaite, yksi yhdellä radiolaitteella varustettu asiakaslaite sekä kaksi kahdella radiolaitteella varustettua Industrial Hotspot -ratkaisua, joista toinen on vesitiivis.

Nämä 802.11n Dual Industrial Hotspot -ratkaisut sisältävät kaksi radiolaitetta samassa kotelossa ja tarvitsevat vain yhden Ethernet-liittymän.

Kahta radiolaitetta voidaan käyttää toistimen sijaan laajentamaan langattoman verkon ulottumaa nopeudesta tinkimättä.

RadioLinx 802.11n -tuoteperhe mahdollistaa vaativien teollisuusprotokollien siirron (siinä on varusteena “luotettava I/O-viestintoimitustoiminto”). Virtuaalilähiverkon (VLAN, Virtual Local-Area-Network) tuki mahdollistaa verkon liikenteen segmentoinnin: samalla kun yksi yhteys on varattu automaation ohjaussovellukselle, toista yhteyttä voidaan käyttää samanaikaisesti esimerkiksi ohjelmointiin tai ylläpitoon, jolloin sovellusta ei tarvitse keskeyttää.

MIMO-teknologia (Multiple Input, Multiple Output) ja kumpaankin radiolaitteeseen liitettävät kolme antennia mahdollistavat useiden heijastavien etenemisteiden hyödyntämisen (tyypillisesti tehtaan lattian metalliosien kautta). Näin saavutetaan suuri tiedonsiirtonopeus (jopa 300 Mbps) ja tehokas toiminta teollisuusympäristössä.

802.11n Industrial Hotspot -radiolaitteiden konfigurointiin ja valvontaan voidaan käyttää RadioLinx WirelessN Discovery -ohjelmistotyökalua, joka ei tarvitse lisenssiä. Se mahdollistaa verkon topologian tarkastelun, IP-osoitteiden nimeämisen radiolaitteille verkon konfigurointia varten, verkon diagnostiikan seurannan, radiolaitteiden laiteohjelmiston päivityksen ja kaikenlaisten 802.11-radiolaitteiden havainnoinnin verkossa. Käyttäjä voi valita automaattisen tai manuaalisen verkon määrityksen (ensisijaisesti tai ehdottomasti). Isojen verkkojen luotettavuutta parantavat erityisesti itsepalautuvuustoiminto ja isäntälaitteiden kahdennus.

Kaikki mainitut radiolaitteet toimivat laajennetulla lämpötila-alueella (-40…+75 C), ja niille on myönnetty räjähdysvaarallisten ympäristöjen sertifikaatit (myös ATEX-alue 2 kategoria 3). Muita teollisuuskäytön kannalta tärkeitä tietoja ovat hyvä tärinän-/iskunkesto, DIN-kiskoasennus, Power over Ethernet -virransyöttö ja yhtäaikainen toiminta siltana / toistimena / Industrial HotspotTM -tilassa.

Kuten valmistajan muut 802.11 RadioLinx -ratkaisutkin, uusi radiolaitesarja tukee 802.11i-standardia ja keskitettyä RADIUS-todennuksenhallintaa. Taustasovelluksia varten tuetaan myös Quality of Service (QoS) -priorisointia esimerkiksi VoIP:n (Voice over IP) ja videoliikenteen yhteydessä.

Nykyisten 802.11-standardin mukaisten RadioLinx-ratkaisujen kanssa yhteensopivat RadioLinx 802.11n-teollisuusradiolaitteet tehostavat suorituskykyä erittäin laajakaistaisissa ja paljon pakettiliikennettä välittävissä ohjaussovelluksissa. Myös niiden signaaliherkkyys ja kantama ovat huomattavasti paremmat liikkuvia laitteita sisältävissä tehdasympäristöissä.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan