www.engineering-suomi.com
NORD Drivesystems

NORDPro Lab: asiakastyytyväisyyttä parantavaa koulutusta

Harjoittelijoiden integroimista johtamisprosesseihin

NORDPro Lab: asiakastyytyväisyyttä parantavaa koulutusta

NORD_Pro_Lab_Bargteheide.jpg: Bargteheiden tehtaalla sijaitsevassa NORDPro Labissa pidetään erilaisia voimakkaasti käytäntöön painottuvia modulaarisia kursseja

Optimaalinen asiakastyytyväisyys voidaan saavuttaa vain optimaalisesti koulutettujen työntekijöiden avulla. Tämä on perusidea NORDPro-hankkeen takana, jota on toteutettu samannimisessä laboratoriossa vuodesta 2011 lähtien. Työntekijät saavat siellä koulutusta Lean-johtamisen perusteisiin ja ideoita näiden ajatusten toteuttamiseen päivittäisessä työssään. NORDin harjoittelijat toimivat ohjelman organisaattoreina ja johtajina ja saavat näin tilaisuuden laajentaa organisointi- ja esiintymistaitojaan. Tämä käytännön kokemus on myös tärkeä osa laajaa NORD-koulutusohjelmaa.

NORDPro perustettiin vuonna 2008 asiakastyytyväisyyden varmistamiseksi kestävällä tavalla odotusten kasvaessa koko ajan. Idea: opettaa Lean-johtamisen menetelmiä aktiivisesti työntekijöille, jotta he saavat työkaluja yrityksen prosessien optimointiin asiakkaiden hyödyksi. Aluksi ohjelmassa oli käytössä viisi työkalua: KAIZEN, FLUSS; SMED; TPM ja Q-Groups. Sen jälkeen siihen on kuitenkin jatkuvasti sisällytetty uusia menetelmiä.

Vuonna 2011 hankkeen käynnistäjät menivät askeleen pidemmälle NORDPro Labin kanssa. Bargteheiden tehtaalle luotiin erikoisvarusteltuja alueita, joilla erilaisia voimakkaasti käytäntöön painottuvia modulaarisia kursseja nykyisin pidetään. Siellä osallistujat hyödyntävät ja syventävät Lean-johtamisesta saamiaan teoriatietoja simulointiprosessien avulla. Käsittelemällä hypoteettisia ongelmia he oppivat ymmärtämään sekä prosessin parannusten vaikutuksia että työprosesseja yli osastorajojen. NORDPron työvälineitä voidaan käyttää sekä kokoonpano-, logistiikka- ja tuotantoprosesseihin että hallinnollisella tasolla, joten kaikki NORDin eri toimipaikkojen työntekijät hyötyvät koulutuksesta.

NORDPro Labissa on erityistä myös se, että sitä organisoivat ja johtavat nykyisin NORDin harjoittelijat ja kaksiosaista ammattikoulutusta suorittavat opiskelijat, jotka vastaavat kurssien järjestämisestä ja toteutuksesta. Heidän vastuualueenaan on kuitenkin myös laboratorion ja kurssien sisällön jatkuva kehittäminen. Siinä vaaditaan organisatorista asiantuntemusta, itsenäistä toimintaa ja asiantuntijatason teoreettista osaamista, mistä on erittäin paljon hyötyä heidän tulevilla työurillaan.

NORDPro Labin itsenäinen johtaminen on osa NORDin pitkälle kehittynyttä koulutusstrategiaa. Nuoret lahjakkuudet voivat saada NORD-konsernin sisällä kaupallista, teollista tai teknistä koulutusta tai suorittaa teoriaa ja käytäntöä yhdistäviä opintoja useissa paikoissa. NORD tarjoaa koulutusta teollisen johtamisen, teknisen tuotesuunnittelun, mekatroniikan, IT-järjestelmäintegraation, teollisen mekaniikan ammateissa ja työstökeskusten käytössä. Korkeakoulutason opintoja tarjotaan tuotantotaloudessa, tietohallinnossa, soveltavassa tietotekniikassa, koneenrakennuksessa, sähkötekniikassa ja mekatroniikassa.

NORDPro Lab: asiakastyytyväisyyttä parantavaa koulutusta

 

NORD_Pro_Lab_students.jpg: NORDin harjoittelijat ja kaksiosaista ammattikoulutusta suorittavat opiskelijat toimivat ohjelman organisaattoreina ja johtajina ja saavat näin tilaisuuden laajentaa organisointi- ja esiintymistaitojaan

Meta title:
NORD: koulutusta asiakastyytyväisyyden optimoimiseksi

Meta description:
Harjoittelijoiden johtamassa NORDPro Labissa työntekijät syventävät tietojaan Lean-johtamisesta käytännön kokemuksella.

Keywords: NORD DRIVESYSTEMS, NORD, NORDPro, NORDPro Lab, koulutus, koulutusohjelma, Lean-johtaminen, johtamistyökalut, Kaizen, harjoittelijat, kaksiosainen ammattikoulutus

Deeplink:
https://www.youtube.com/watch?v=HDWNY11dMF0

Social media

LinkedIn-profiili: https://www.linkedin.com/company/getriebebau-nord-gmbh-&-co-kg/
LinkedIn-linkit: @Getriebebau NORD GmbH & Co. KG

Twitter: https://twitter.com/NORD_Drive

Twitter-linkit: @NORD_Drive ‏

YouTube: https://www.youtube.com/user/NORDDRIVESYSTEMS

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan