www.engineering-suomi.com
NSK

NSK hankkii kunnonvalvonnan asiantuntijan

NSK Ltd. on allekirjoittanut sopimuksen ostaa yritykseltä Spectris Plc. kunnonvalvontajärjestelmien (CMS) johtava asiantuntijayritys Brüel & Kjær Vibro.

NSK:n keskipitkän aikavälin johtamissuunnitelmassa identifioitiin CMS-liiketoiminnan kehittäminen uudeksi kasvumekanismiksi. NSK suunnittelee erityisesti kasvavansa vikaantumiseen ja eliniän arvioimiseen käytettävän diagnostiikan toimittajasta monipuolisten teknisten palveluratkaisuiden tarjoajaksi. Täten NSK voi auttaa asiakkaita ratkaisemaan laitteissa ja koneissa, erilaisilla teollisuusaloilla, kohdattavat haasteet.

Hankkimalla Brüel & Kjær Vibron (»B&K Vibro») korkeaprofiilisen asiakaskunnan, teknologian, tuotemerkkiin liittyvän maineen, CMS-osaamisen sekä big datan, NSK pystyy nopeuttamaan CMS-liiketoimintansa kehitystä. Hankinta lisäksi vahvistaa entisestään NSK:n kykyä vastata teollisuuden vaatimuksiin koskien automaatiota, säästöjä työvoimakustannuksissa, älykästä teknologiaa sekä ympäristötoimenpiteitä. Yrityksen päätuotteet, laakerit mukaan lukien, ovat avainkomponentteja, jotka tukevat laitteiden toimintaa ja suorituskykyä. NSK:n vuosien aikana hankkiman tiedon määrä, teknologia ja tietotaito ovat avainasemassa ennakoivan huollon järjestelmien kehittämisessä.

Ennakoiva huolto on seuraavan sukupolven huoltomenetelmä, joka on saanut viime vuosina valmistussektorilta paljon huomiota. CMS-järjestelmiä käyttämällä ennakoivan huollon järjestelmät voivat parantaa tuottavuutta ja laatua sekä toimia tuotantoinnovaationa ja nopeuttaa valmistusinfrastruktuurin digitaalista transformaatiota.

B&K Vibro tulee toimimaan itsenäisesti autonomisena organisaationa NSK:n toimitusjohtajan suorassa alaisuudessa. NSK:n resurssien käyttö tulee nopeuttamaan yrityksen liiketoiminnan kehittämistä.

»Kun B&K Vibrosta tulee osa yritystämme, voimme parantaa CMS-liiketoiminta-alustaamme ja tähdätä lisäkasvuun nopeasti kasvavalla CMS-liiketoiminta-alueella,» toteaa NSK Ltd.:n toimitusjohtaja Toshihiro Uchiyama.

Marcel Van Helten, Brüel & Kjær -yrityksen toimitusjohtaja lisää: »Meille on todella kunnia-asia tulla osaksi NSK:ta. Yritystemme välinen synergia on selvää ja yhdistämällä yrityksistämme löytyvät taidot ja tiedot voimme toimittaa asiakkaillemme innovatiivisia CMS-ratkaisuita.»

Spectris Plc.:n toimitusjohtaja Andrew Heath sanoo: »B&K Vibro on ideaalinen lisäys NSK:n tuotevalikoimaan. Tuleminen osaksi globaalia organisaatiota, joka tarjoaa komplementaarisia tuotteita, jonka liiketoiminta-alue on kattavampi ja joka aikoo investoida ja kehittää teknologiaansa, on positiivinen muutos B&K Vibron liiketoiminnalle.»

B&K Vibron ostohinta on noin 169 miljoonaa euroa.

B&K Vibron yleiskatsaus
B&K Vibro muodostettiin vuonna 2000 yhdistämällä vuonna 1881 perustettu saksalainen yritys Schenck sekä vuonna 1942 perustettu tanskalainen yritys Brüel & Kjær. B&K Vibro on uranuurtaja jatkuvan monitoroinnin ratkaisuissa syvän meren öljynporauslautoilla ja yrityksestä on kasvanut sellaisten pyörivien koneiden kuten pumppujen, turbiinien, kompressorien ja generaattoreiden laitoshuollon ja CMS-järjestelmien maailmanlaajuinen johtaja.

B&K Vibron kattava tuote- ja palveluvalikoima sisältää vibraatioanturit (kiihtyvyys, nopeus, siirtymä), vibraation seurannan, ohjelmistot sekä verkkoon integroidut tehtaanlaajuiset monitorointiratkaisut. Nämä teknologiat mahdollistavat turvallisen toiminnan petrokemiallisissa komplekseissa, tehtaissa, sähkölaitoksissa ja tuulifarmeissa ympäri maailmaa, joissa ne muodostavat osan innovatiivisia tuotanto- ja huoltostrategioita.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan