www.engineering-suomi.com
PEPPERL+FUCHS PROCESS AUTOMATION

SIL 3 -virtaohjaimet räjähdysvaarallisiin tiloihin

Pepperl+Fuchs täydentää uusilla SIL 3 -virtaohjaimilla kaikentyyppisille signaaleille tarkoitettua SIL 3 -viestimuunninvalikoimaansa. Tuotevalikoima sisältää sekä DIN-kiskoon asennettavat moduulit että erotuskomponentit liitäntälevyjä varten. SIL 3 -sovelluksessa käytettävät asemointilaitteet, jotka ovat aina olleet käytettävissä kentältä tulevia tai kentälle lähteviä digitaalisia signaaleja sekä analogisia mittaussignaaleja varten, voidaan nyt liittää suoraan ohjaimeen yhdellä liitäntämoduulilla. SIL 3 -sovellusta ei tarvitse enää toteuttaa käyttäen monimutkaista reittiä, joka muodostetaan redundanteista SIL 2 -laitteista.

SIL 3 -virtaohjaimet räjähdysvaarallisiin tiloihin

Räjähdysvaarallisissa tiloissa olevissa SIL 3 -sovelluksissa käytettäviä analogisia kenttälaitteita voidaan nyt ohjata suoraan ilman kiertoteitä


SIL 3 -sovelluksia käytetään laajalti myös turvallisuuteen liittyvissä sovelluksissa, joissa räjähdysvaarallisissa tiloissa olevia kenttälaitteita on ohjattava analogisilla signaaleilla. Tähän mennessä ei kuitenkaan ole kehitetty sopivia viestimuuntimia, jotka pystyisivät välittämään signaaleja ohjaimen ja kenttälaitteiden välillä. Tämä voi olla mahdollista tehdä kiertoteitse käyttäen redundantteja SIL 2 -laitteita. SIL 3 -yhteensopiva liitäntämoduuli vaatii huomattavasti vähemmän työtä verrattuna rakenteeseen, joka koostuu kahdesta redundantista SIL 2 -moduulista. Tämän lisäksi SIL 3 -yhteensopivia viestimuuntimia voidaan käyttää myös jopa SIL 2 -sovelluksissa, esimerkiksi silloin, kun halutaan saavuttaa mahdollisimman pitkä varmistusaika.


SIL 3 -virtaohjaimet räjähdysvaarallisiin tiloihin
DIN-kiskopohjaisen K-järjestelmän virtaohjaimia on saatavana myös jousiliittimillä

Uusien yksikanavaisien virtaohjaimien leveys on 12,5 mm ja ne tarjoavat linjavian tunnistuksen ja erillisen vikalähdön. Näin käyttäjät voivat rakentaa SIL 3 -sovelluksia käyttäen yhtä ainoaa tuotevalikoimaa, käytettiinpä sitten SIL 3 -viestimuuntimia tai redundantteja SC3-yhteensopivia SIL 2 -moduuleja.
Turvatuotteiden tuotevalitsin löytyy osoitteesta www.pepperl-fuchs.com/safety-hub. Tämän valitsimen avulla voidaan valita sopivat laitteet toiminnon, signaalityypin, SIL-tason tai suoritustason mukaan (turvallista sammutusta varten tarkoitetuilla turvareleillä on sekä SIL- että PL-tasot).


SIL 3 -virtaohjaimet räjähdysvaarallisiin tiloihin
Asennus liitäntälevylle: H-järjestelmän SIL 3 -virtaohjain

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan