www.engineering-suomi.com
Parker News

Parkerin tehokkaalle laippajärjestelmälle uusi sertifiointi meriteollisuuden käyttötarkoituksiin

Parker Hannifin, maailman johtava hydrauliikka-, pneumatiikka- ja automaatiotekniikan tuotteiden valmistaja, ilmoittaa, että sen koneille ja laitteistoille (työpaine 420 baariin asti) tarkoitettu mekaaninen laippajärjestelmä – HPF, Parker High Performance Flange System – on saanut DNV GL -hyväksynnän meriteollisuuden käyttötarkoituksiin.

Parkerin tehokkaalle laippajärjestelmälle uusi sertifiointi meriteollisuuden käyttötarkoituksiin

DGUV-hyväksyntä sertifioi Parkerin HPF-järjestelmän käytettäväksi ruiskuvalulaitteiden hydraulijärjestelmissä sekä hydraulisissa ja mekaanisissa puristimissa.

Tämä tuotemallisto vastaa kasvaviin rakennusalan vaatimuksiin etenkin laivaston, puristinvalmistuksen, ruiskuvalun ja liikkuvan työlaitteiston aloilla. Samalla HPF-järjestelmä vähentää merkittävästi kokoonpanoaikaa ja -kustannuksia, sillä se poistaa virheille alttiiden ja aikaa vievien hitsausprosessien tarpeen. Parkerin HPF-järjestelmä kestää myös erittäin hyvin korkeaa painetta ja tärinää.

Parkerin tehokas laippajärjestelmä (HPF) on muotoon sopiva liitinjärjestelmä. Se täydentää laadukasta putkiliitintekniikan valikoimaamme – EO2 FORM ja F37 ulkohalkaisijoille 25 mm:stä eteenpäin. Teollisissa käyttötarkoituksissa se on ihanteellinen vaihtoehto hitsatuille putkiliitännöille, joiden kuormitus on kaikista suurin. HPF-järjestelmä koostuu vahvistetusta laipasta lukkorenkaan muotoilulla, HPF-päästä (O-rengassyvennyksellä tai litteänä versiona) ja tiivisteistä sekä liitäntäaukon että putken päässä kaasutiiviin liitännän varmistamiseksi.

Järjestelmä soveltuu teräsputkiin, joiden ulkohalkaisija on korkeintaan 150 mm. Järjestelmän teräskomponenteissa on ympäristöystävällinen ja erittäin hyvin korroosiota kestävä, kuusiarvoista kromia sisältämätön pinta.

Laippojen koot ovat välillä ¾–5 tuumaa, ja ne ovat saatavina ISO 6162-1-, ISO 6162-2- tai ISO 6164 -standardien mukaisina. Putken kaulus on tulppaanin muotoinen, eikä siinä ole teräviä reunoja. Tällä tekniikalla saavutetaan pintojen tasainen kuormitus koko laipan alueelta, minkä ansiosta murtolujuus on erittäin korkea.

Muovausprosessissa käytetään erityisesti näille tuotteille kehitettyä Parflare-laitteistoa, jolla voidaan tehdä hydraulinen aksiaalipuristus. Integroidun putkipysäyttimen sekä erinomaisen ergonomian ja käytettävyyden ansiosta näillä koneilla voidaan käsitellä suurikokoisiakin putkia helposti ja ennen kaikkea nopeasti. Nopean toiminnan lisäksi HPF-tekniikka säästää putken testauksessa ja puhdistuksessa, jotka ovat aikaa vieviä prosesseja verrattuna tavalliseen hitsaukseen.

www.parker.com
 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan