www.engineering-suomi.com
Siemens News

Siemens Mobility toimittaa Fenniarail Oy:lle monikäyttöisen ja tehokkaan Vectron-sähköveturin

Rautateiden tavaraliikenteen operaattori Fenniarail Oy on tilannut Siemens Mobilitylta Vectron-sähköveturin ja siihen kattavan huolto- ja ylläpitopalvelun. Sopimukseen sisältyy optio neljästä lisäveturista ylläpitopalveluineen.

Siemens Mobility toimittaa Fenniarail Oy:lle monikäyttöisen ja tehokkaan Vectron-sähköveturin
Kuvituskuva

– Potentiaalisesti viiden sähköveturin hankinta on yhtiölle merkittävä kasvuloikka ja samalla luonteva päätös Fenniarailin vähentäessä hiilijalanjälkeään. Yhtiön tavoite on tarjota ilmastollisesti kestäviä logistiikkaratkaisuja raiteilla, ja Siemensin sähköveturit pitävät meidät tällä strategisella polulla, toteaa Fenniarail Oy:n hallituksen puheenjohtaja Petri Lempiäinen.

Fenniarailin tilaama sähköveturi veturi voi vetää yli 2 000 tonnia painavaa tavarajunaa dieselveturia suuremmalla keskinopeudella. Lisäksi se pystyy tekemään junien vaihtotyötä kahden dieselgeneraattoriyksikön sekä radiokauko-ohjausjärjestelmän avulla. Vaihtotyöhön ei siis tarvita erillisiä dieselvetureita. Esimerkiksi metsäteollisuuden tavarajunien kuormausalueet ovat tyypillisesti sähköistämättömiä.

Siemensin Vectron-vetureita on jo Euroopan liikenteessä yli 1 000 kappaletta. Suomeen toimitettavan veturin huippunopeus on 200 kilometriä tunnissa. Sen telit on suunniteltu Suomen 1 524 mm:n raideleveydelle. Veturi soveltuu rahtiliikenteen lisäksi matkustajaliikenteeseen. Se kestää Suomen kovia talviolosuhteita, kuten jopa 40 asteen pakkasia sekä pöllyävää lunta. Lisäksi Vectronit ovat erittäin energiatehokkaita. Jarrutuksessa syntyvä sähköenergia syötetään takaisin verkkoon, ja energiankulutus seisontatilassa on alhainen.

Fenniarailin tilaaman veturin pitkäaikainen ja kattava ns. full service -huoltosopimus sisältää sekä ennakoivan että korjaavan huollon ja varaosat. Siemensin digitaalinen Railigent® -pilvipalvelualusta mahdollistaa veturien maksimaalisen käytettävyyden. Monikäyttöinen Vectron-veturi soveltuu kaikkiin rautatieliikenneoperoinnin tarpeisiin.

– Pystymme tukemaan monipuolisesti operaattoreita mahdollistamalla kaluston lisäksi rahoituksen, huolto- ja ylläpitopalvelut sekä varikoiden tarpeet. Liikenne aiheuttaa viidesosan Suomen kasvihuonekaasupäästöistä. Sähköinen raideliikenne on yksi keskeinen keino ilmastonmuutoksen torjumisessa. Haluamme ratkaisuillamme mahdollistaa kestävät liikenneratkaisut mahdollisimman monille asiakkaillemme, sanoo Siemens Mobility Oy:n toimitusjohtaja Juha Lehtonen.

www.siemens.com

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan