www.engineering-suomi.com
Alfa Laval News

Alfa Laval etenee kohti älykkäämpiä pumppuja

Alfa Laval julkistaa uuden sisäänrakennetulla analytiikalla varustetun tilanvalvontaohjelmiston. Uusi tekoälyä hyödyntävä Alfa Laval Analytics -online-tilanvalvontasovellus auttaa hygieenisten teollisuudenalojen tuottajia ehkäisemään suunnittelemattomia käyttökatkoksia, pidentämään arvokkaiden resurssien elinkaarta ja saavuttamaan kestävyystavoitteet.

Alfa Laval etenee kohti älykkäämpiä pumppuja

”Tämä on hygieenisten teollisuudenalojen kannalta merkittävä edistysaskel. Uusi Alfa Laval Analytics -ratkaisumme havaitsee potentiaaliset koneviat ennen niiden syntymistä ja auttaa diagnosoimaan perimmäisen syyn. Olemme kehittäneet tiiviissä yhteistyössä asiakkaidemme kanssa helppokäyttöisen ja luotettavan ratkaisun, joka tuo mielenrauhaa ja pitää laitteiston aina parhaassa suorituskykyisessä kunnossa, Alfa Lavalin virtaustekniikan tietoliikenneyhteyksistä ja valvonnasta vastaava päällikkö Torsten Pedersen sanoo.

Alfa Laval Analytics on lisäarvo-ominaisuus, jonka voi lisätä kaikkiin Alfa Lavalin uusiin ja olemassa oleviin pumppuasennuksiin. Ratkaisuun sisältyy yhden vuoden tilausjakso, johon kuuluu online-asennus, hallintanäkymän käyttökoulutus ja jatkuva käyttäjätuki.

Aina rinnallasi – ympäri vuorokauden
Alfa Laval Analytics kerää ja analysoi pumpun tärinädataa kellon ympäri. Tekoälypohjaisen ratkaisun kehittämisessä kantavana ajatuksena on ollut tuottaa mielenrauhaa tuotantolaitoksen käyttäjille ja hallinnolle. Analytics tarjoaa yksinkertaisen hallintanäkymän kautta selkeän ja intuitiivisen katsauksen laitteiston kuntoon. Värikoodit auttavat hahmottamaan tilanteen – vihreä: kaikki kunnossa, keltainen: kiinnitä huomiota, oranssi: varoitus ja punainen: toimi välittömästi.

”Koneenkäyttäjät ja tuotantolaitoksen esimiehet voivat ajasta ja paikasta riippumatta tarkistaa aina laitteiston tilan taskustaan. Heidän tarvitsee vain vilkaista mobiilisovelluksen hallintanäkymää saadakseen tiedon pumppujen kunnosta ja voivat tarvittaessa ryhtyä toimiin kalliin käyttökatkoksen ehkäisemiseksi”, Torsten Pedersen sanoo.

Hän kertoo, että Analytics sekä tunnistaa viat että myös osoittaa ongelman todennäköiset syyt, jotka voivat liittyä esimerkiksi pumppuasennuksen kohdistusvirheeseen, prosessin kehityspotentiaaliin tai mekaanisiin vikoihin.

”Analytics-työkalun diagnostiikkaominaisuudet auttavat koneenkäyttäjiä ja teknikkoja paikantamaan ongelman nopeasti ja korjaamaan sen ennen vaurion syntymistä. Analyticsiä käytettäessä voimme myös pidentää laitteiston takuuta, jos pumppuja valvotaan jatkuvasti ja jos tarkastus- ja korjaussuosituksia noudatetaan”, Torsten Pedersen sanoo.


Alfa Laval etenee kohti älykkäämpiä pumppuja

Ennakoivaa määräaikaishuoltoa
Analytics pystyy ennakoimaan vikoja ja tunnistamaan korjausta tai vaihtoa tarvitsevat osat, ja sen avulla voidaan toteuttaa määräaikaishuoltostrategioita, joilla eliminoidaan lisäkustannukset ja ehkäistään suunnittelemattomia käyttökatkoksia.

Samalla Analytics tukee kestävyystavoitteiden saavuttamista, kun tuotantolaitos pystyy tuottamaan enemmän vähemmillä panoksilla. Kun resurssit pystytän pitämään aina moitteettomassa toimintakunnossa, Analytics parantaa energiatehokkuutta ja auttaa vähentämän hiilidioksidipäästöjä.

Alfa Laval Analytics on kyberturvallinen ratkaisu. Kaikki tiedot välitetään mobiiliverkon kautta, eikä yhteyttä tuotantolaitoksen internet-liittymään tarvita.

Analytics on osa Alfa Lavalin Connected Services -ohjelmaa. Uusia palveluja lisätään jatkuvasti tukemaan Teollisuus 4.0 -teknologioiden potentiaalia.

Alfa Laval Analyticsin tekninen käyttöönotto

  • Analytics on toteutettu CM Connect -yhdyskäytävän kautta, ja siihen kuuluu 12 kuukauden tilausjakso.
  • Asennus ja käyttöönotto on helppoa – käyttöönottosovellus opastaa käyttäjää vaihe vaiheelta.
  • Tilaaja pääsee käyttämään hallintanäkymää, josta näkee ilmoitukset ja suositellut toimenpiteet ja jonka kautta saa tukea Alfa Lavalilta.

Lisätietoja: www.alfalaval.com/analytics.

www.alfalaval.com

 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan