www.engineering-suomi.com
NSK

Agritechnica 2023: NSK:n lujatekoiset laakerit tukevat maaperäystävällisiä viljelyratkaisuja

Agritechnica 2023 -messuilla (12.–18. marraskuuta Hannoverissa, Saksassa) NSK käsittelee kolmea maataloussektoriin vaikuttavaa ajankohtaista aihetta: kestävää maanmuokkausta, rikkakasvien torjuntaa ilman kemikaaleja ja robotiikan käyttöä.


Yritys esittelee hallin 15 osastolla C12 sitä, miten yrityksen osaaminen auttaa maatalouskoneiden valmistajia: uusimman laakeriteknologian hyödyntäminen suorituskyvyn, kestävyyden ja taloudellisuuden parantamiseksi. Messuosastolla kävijät näkevät kolme esimerkkiä todellisista asiakasjärjestelmistä, joissa käytetään NSK:n innovatiivisia laakeriratkaisuja.

Jatkuvatoimiset voitelujärjestelmät ja optimaalinen tiivistys erottavat NSK:n laakerit kilpailijoistaan ja takaavat NSK:n laakereille pitkän käyttöiän myös haastavissa käyttöolosuhteissa. Paras tapa vahvistaa tämä väite on esitellä onnistuneita projekteja. Juuri näin yritys tekeekin Agritechnica-messuilla. Kaikki esillä olevat asiakasratkaisut liittyvät kestäviin kitkentä- ja kunnossapitojärjestelmiin, jotka auttavat maatalousalaa glyfosaatin korvaamisessa ja ympäristöystävällisessä maaperän säilyttämisessä.

Yksi esimerkkinä tästä on FarmDroid FD20, aurinkopaneeleilla varustettu ekologinen ja CO2-neutraali automaattinen kitkentä- ja kylvörobotti. Koska laite toimii autonomisesti ympäri vuorokauden ilman ulkoisia energiakustannuksia, FarmDroid arvioi, että ne, jotka investoivat FD20-robottiin, saavat rahansa takaisin noin 12 kuukaudessa.

FD20 käyttää GPS-signaalia merkitäkseen kohdat, joihin viljelykasveja kylvetään. Robotti käyttää näitä tietoja sen jälkeen mekaanisessa rikkakasvien torjunnassa sekä rivien välissä että itse riveissä. Jotta FD20 voisi suorittaa nämä tehtävät luotettavasti, siinä käytetään NSK:n 6004-sarjan erittäin tarkkoja urakuulalaakereita. Näissä käytetään molemmin puolin DDU-tiivisteitä, jotka estävät epäpuhtauksien pääsyn laakerin sisälle. Laakerin kestävyyttä parantavat myös sisä- ja ulkorenkaat, jotka on valmistettu NSK:n omasta ruostumattomasta ES1-teräksestä. Sen korroosionkestävyys on parempi kuin tavanomaisen martensiittisen ruostumattoman teräksen ilman, että sen kovuus heikkenisi. Tulokset? Pienemmät huolto- ja käyttökatkokustannukset.

Toinen NSK:n osastolla esiteltävä merkittävä asiakastuote on penkereiden ja reunojen trimmaukseen tarkoitettu Ferri-ruohonleikkuri. Unimogin kaltaisiin työkoneisiin kiinnitettävä Ferri-niittokone on ihanteellinen maatilan kunnossapitotöihin. Näissä innovatiivisissa ruohonleikkureissa käytetään NSK Agri Disc Hub -laakereita: kaksirivisiä viistokuulalaakereita halkaistulla sisärenkaalla, joka absorboi suuria liikkeen aikaisia aksiaali- ja kallistusvoimia. NSK toimittaa lujatekoista laakeripesää käyttävät Agri Disc Hub -laakerit asiakkaan haluamilla mitoilla. Niissä käytetään labyrintti- ja kontaktitiivisteiden yhdistelmää, joka estää sekä epäpuhtauksien pääsyn laakerin sisään että rasvan poistumisen sen sisältä.

NSK:n valokeilassa on myös Adelhelmin viinitarha- ja puutarhakone, joka on tarkoitettu mekaaniseen kitkentään. Tämäntyyppinen mekaaninen maanmuokkausjärjestelmä mahdollistaa kitkemisen ilman kemikaaleja ja tarjoaa samalla optimaalisen maanmuokkauksen. Nämä maajyrsimet eivät vaadi ulkoista voimansiirtoa ja niissä käytetään NSK Agri Disc Hub -laakereita. Näiden ansiosta rullat pyörivät kitkattomasti käyttöolosuhteissa, joissa haasteena ovat kivet, pöly, epäpuhtaudet, kosteus ja iskukuormitus.

Agri Disc Hub -laakerit – ja siten myös laitteet, joissa niitä käytetään – kestävät äärimmäisessäkin rasituksessa useita kertoja pidempään kuin muut kaupallisesti saatavilla olevat ratkaisut. Näiden kustannustehokkaiden, itsevoitelevien ja asennusvalmiiden yksiköiden modulaarisuus mahdollistaa lisäksi sen, että niitä voidaan mukauttaa nopeasti erityisvaatimuksien mukaisesti.

NSK esittelee Agritechnica 2023 -messuilla myös useita muita alakohtaisia laakeri-innovaatioita, jotka valmistetaan pääasiassa NSK:n tehtaalla Neuwegissä, Munderkingenissä, Saksassa. Tehdas on perustettu vuonna 1954 erään johtavan maatalouskoneiden valmistajan vierintälaakerien tuotantolaitokseksi. Erittäin joustavat tuotantotilat tarjoava tehdas siirtyi NSK:n omistukseen vuonna 1990. Tämä mahdollistaa asiakaskohtaisten vierintälaakereiden valmistamisen pienissäkin erissä erittäin tehokkaasti.

"Meillä on vuosikymmenten kokemus ja tietämys käyttöolosuhteista, joissa maatalouskoneiden vierintälaakerit toimivat", toteaa Gregory Paczek, NSK:n maatalousteknologian toimialapäällikkö. "Se, miten olemme tukeneet maatalouden OEM-valmistajia uusien ja kestävien ratkaisujen kehittämisessä, on vailla vertaansa, kuten Agritechnica-messuvieraat tulevat huomaamaan."

1) FarmDroid FD20, ekologinen ja CO2-neutraali autonominen kitkemis- ja kylvörobotti esillä NSK:n Agritechnica-osastolla. Kuva: FarmDroid


Agritechnica 2023: NSK:n lujatekoiset laakerit tukevat maaperäystävällisiä viljelyratkaisuja

2) FarmDroid FD20 käyttää NSK:n 6004-sarjan tarkkoja urakuulalaakereita, joissa on DDU-tiiviste molemmilla puolilla estämään lian pääsyn laakerin sisälle ankarissa käyttöolosuhteissa. Kuva: FarmDroid


Agritechnica 2023: NSK:n lujatekoiset laakerit tukevat maaperäystävällisiä viljelyratkaisuja

3) NSK Agri Disc Hub -laakereissa käytetään suuria viistokuulalaakereita, jotka kestävät suuria aksiaalivoimia ja kallistusvoimia. Niissä käytetään tehokasta tiivistettä ja niiden laippa voidaan yhdistää suoraan koneeseen
 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan