www.engineering-suomi.com
NSK

NSK kehittää kohteessa paikan päällä tehtävää rasvan ominaisuuksien heikkenemisdiagnoosia

NSK kehittää ensimmäisenä maailmassa: erittäin tarkka tapa diagnosoida nopeasti ja tarkasti voitelurasvan jäljellä oleva käyttöikä. Yritys tarjoaa ratkaisun mobiilisovelluksena, jonka avulla käyttäjät voivat paikan päällä analysoida voiteluaineen kunnon laakereissa ja lineaariliikejärjestelmissä. Tämä innovatiivinen ominaisuus vähentää rasvan tarkastus- ja täydennyskustannuksia sekä auttaa yrityksiä kuntoperusteisen kunnossapitostrategian toteuttamisessa. NSK kerää parhaillaan asiakkailta palautetta ennen uuden sovelluksen käyttöönottoa.

Monissa koneissa ja laitteissa työstökoneista junavaunuihin käytetään rasvavoideltuja komponentteja, kuten laakereita, kuularuuveja ja lineaariohjaimia. Rasvan ominaisuudet kuitenkin heikkenevät ajan myötä koneita käytettäessä, joten voiteluaineiden tarkastaminen paikan päällä on erittäin tärkeää käyttösuhteen ja laitteiden kokonaistehokkuuden OEE-arvon maksimoimiseksi. Viime vuosina yhä useammat yritykset ovat siirtyneet laitteiden kunnossapitostrategiassaan aikaperusteisesta kunnossapidosta kuntovalvontaan perustuvaan kunnossapitoon. Tämän vuoksi tarvitaan rasvan ominaisuuksien heikkenemisen diagnosointimenetelmä, joka antaa tuloksia paikan päällä nopeasti ja korkealla tarkkuudella. Tällainen sovellus voisi auttaa myös työvoimapulan kanssa ja tukea pyrkimystä saavuttaa hiilineutraalius.

Nykyiset erittäin tarkat diagnoosimenetelmät perustuvat laboratorioanalyysiin, mutta ne ovat kalliita, ne eivät sovellu käytettäviksi paikan päällä ja niiden tuloksia joutuu odottamaan pitkän aikaa. Silmämääräinen havainnointi ja tiheysmittarimenetelmät ovat tästä syystä yleisempiä, mutta niiden tarkkuus on heikko. Tämän seurauksena monet yritykset täydentävät voiteluainetta turhan aikaisin varmistaakseen luotettavan toiminnan. Tämä johtaa rasvan tuhlaamiseen.

Näiden ajatusten pohjalta NSK ryhtyi kehittämään paljon helpompaa, kustannustehokkaampaa, nopeampaa ja tarkempaa rasvan ominaisuuksien heikkenemisen diagnosointimenetelmää. Mikä tärkeää, NSK:n uudella sovelluksella voidaan analysoida voiteluaineen ominaisuuksien heikkenemisen taso vain pienen rasvanäytteen perusteella. Rasvan perusöljyssä ja lisäaineissa tapahtuu kemiallisia muutoksia, jotka johtuvat käytön synnyttämästä lämmöstä ja ajan myötä tapahtuvasta hapettumisesta. Nämä kemialliset muutokset saavat voiteluaineen molekyylirakenteen muuttumaan ja absorboimaan enemmän lyhytaaltoista valoa, mikä vaikuttaa sen väriin. Rasva itsessään on uutena valkoista ja se muuttuu käytön myötä keltaiseksi tai oranssiksi ja lopulta mustaksi, mikä tarkoittaa, että rasvan käyttöikä on nolla. NSK-sovellus määrittää rasvan värin perusteella jäljellä olevan käyttöiän.

NSK:lla on yli 40 vuoden kokemus rasvojen kehityksestä talon sisällä, minkä ansiosta yhtiö voi perustaa uuden rasvan ominaisuuksien heikkenemisen diagnosointiteknologian sille syvälliselle tuntemukselle, mikä sillä on voiteluaineiden kemiallisesta koostumuksesta.

1) NSK:n uusi mobiilisovellus käyttää rasvan ominaisuuksien heikkenemisen diagnosointiteknologiaaNSK kehittää kohteessa paikan päällä tehtävää rasvan ominaisuuksien heikkenemisdiagnoosia

2) On helppo nähdä miten rasvan väri muuttuu käyttöajan mukana

NSK kehittää kohteessa paikan päällä tehtävää rasvan ominaisuuksien heikkenemisdiagnoosia

 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan