www.engineering-suomi.com
NSK

Tutustu siihen, miten NSK:n liikkeenohjausratkaisut parantavat työstökoneiden toimintaa

NSK Europe, liikkeenohjausteknologioiden globaali johtaja, esittelee tulevilla kansainvälisillä AMB 2024 -metallintyöstömessuilla (Stuttgart, Saksa, 10.–14. syyskuuta 2024) yrityksen uusimmat ratkaisut työstökoneisiin. NSK:n innovatiiviset laakerit, kuularuuvit ja lineaariohjaimet voivat tarjota merkittäviä etuja sekä koneiden käyttäjille että valmistajille.

  www.nskeurope.com

Laakerit ovat keskeisessä asemassa kun työstökoneilla valmistetaan tarkkuustyöstettyjä komponentteja. NSK:n AMB 2024 -messuilla esittelemien uusimpien tuotteiden keskiössä on työstökoneiden karoihin tarkoitettu ROBUSTDYNA-viistokuulalaakeri. Tämä laakeri tarjoaa erittäin korkean nopeuden ja suuren kuormituskapasiteetin sekä sopii erittäin monipuolisiin työstöoperaatioihin, sillä se tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn sekä karkea- että viimeistelytoiminnoissa.

ROBUSTDYNA-laakereissa käytetään kookkaampia kuulia, mikä nostaa tämän innovatiivisen tuotteen maksimikuormituskapasiteettia jopa 15 % edellisen sukupolven ratkaisuun verrattuna. Käyttäjien on tämän ansiosta helpompi työstää sellaisia haastavia materiaaleja kuten Inconel, titaani ja komposiittimateriaalit. ROBUSTDYNAn väsymiskesto (dynaaminen kuormitusluokitus) on jopa kolminkertainen ja se tukee sekä raskaita että huippunopeita työstöoperaatioita.

Toinen NSK:n AMB-osaston kohokohta on SURSAVE (TSR) -laakeripidin, joka on tarkoitettu työstökoneiden pääkaroissa tyypillisesti käytettäviin viistokuulalaakereihin. Ulkorengasohjattu PPS-hartsista valmistettu SURSAVE-pidin synnyttää 20 % vähemmän kitkaa kuin konventionaaliset laakerit. Konepajat voivat näin ollen säästää energiaa ja parantaa työkappaleen tarkkuutta, koska karan lämpölaajeneminen on pienempää.

Viimeisimpiä kuularuuvi-innovaatioita etsiviä AMB-messuvieraita kiinnostavat NSK:n valikoimaan hiljattain tehdyt lisäykset, jotka koskevat yhtiön seuraavan sukupolven tarjontaa korkean tarkkuuden työstökoneisiin. Koska tämä kuularuuvi synnyttää vähemmän liikevirheitä eikä siinä esiinny ”second glitch” -virhettä, se parantaa tuotantoa vähentämällä tai poistamalla tarvetta kiillotuksen kaltaisille lisätoimenpiteille esimerkiksi erittäin tarkassa muottien koneistuksessa. Lisäksi ohjauksen pienempi vääntömomentti vähentää energiankulutusta.

NSK esittelee myös hiljattain kehittämänsä matalan lämpötilan kuularuuvin. Tämän innovatiivisen tuotteen kitkahäviö/lämmöntuotto on noin 45 % pienempi kuin perinteisien yhtä jäykkien kuularuuvien. Tämä auttaa käyttäjiä säilyttämään paikannustarkkuuden. Lisäksi matalan lämpötilan kuularuuvi auttaa vähentämään työstökoneiden energiankulutusta vähentämällä jäähdytysvaatimuksia tai jopa eliminoimalla ne kokonaan.

Myös lineaariohjaimet kuuluvat komponentteihin, joilla on keskeinen rooli lukuisten uusien työstökoneiden menestyksen kannalta. NSK:n tarjonnan keskipisteenä AMB-messuilla toimii hiljattain esitelty pitkäikäinen DH/DS-sarja. Luokkansa johtavan dynaamisen kuormitusluokituksen ansiosta DH/DS-lineaariohjain tarjoaa yli kaksinkertaisen lineaarisen matkan yrityksen perinteiseen NH/NS-sarjaan verrattuna. Tämä edistyksellinen tuote auttaa myös koneiden pienentämisessä, sillä se mahdollistaa pienempien lineaariohjaimien käytön, mikä vähentää sekä koneen painoa että energiankulutusta.

Muita messuilla esiteltäviä NSK:n innovatiivisia ratkaisuja ovat käytössä hyväksi osoittautuneet RA-sarjan rullaohjaimet. RA-sarjan rullaohjaimissa käytetyt tiivisteet tekevät niistä erittäin pölytiiviitä ja estävät epäpuhtauksien pääsyn liukukiskon sisälle sen alapinnan kautta. Tämän ansiosta niitä käyttävät työstökoneet ovat erittäin luotettavia vaativissa käyttöympäristöissä.

NSK:n asiantuntijaryhmä on paikalla hallin 2 osastolla C44 koko AMB 2024 -messujen ajan esittelemässä messuvieraille yhtiön liikkeenohjausratkaisuiden innovaatioita ja laatua.

1) Työstökoneiden karoihin tarkoitetut NSK:n ROBUSTDYNA-viistokuulalaakerit helpottavat haastavien materiaalien työstöä, esimerkkeinä Inconel, titaani ja komposiittimateriaalit

Tutustu siihen, miten NSK:n liikkeenohjausratkaisut parantavat työstökoneiden toimintaa

2) NSK:n DH/DS-sarjan lineaariohjaimet kestävät kaksi kertaa pidemmän lineaarisen matkan kuin yhtiön perinteiset vaihtoehdot


Tutustu siihen, miten NSK:n liikkeenohjausratkaisut parantavat työstökoneiden toimintaa

 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan