www.engineering-suomi.com
NSK

Asiakkaat hyötyvät NSK:n parannetuista online-suunnittelutyökaluista

Globaalin johtavan liikkeenohjausratkaisujen toimittajan NSK:n tarjoamiin online-suunnittelutyökaluihin on tehty useita keskeisiä parannuksia, jotka parantavat asiakkaiden työtehoa. Esimerkiksi sellaiset helppokäyttöiset työkalut kuten NSK-verkkokatalogi, tekniset laskelmat ja 2D/3D CAD-data (aikaisemmin kaikki erillisiä) on nyt yhdistetty. Suunnittelijat voivat tämän ansiosta valita laakerit, vahvistaa niiden tekniset tiedot ja ladata laakereiden CAD-tiedot samasta työkalusta. Toinen parannus on se, että tekniset laskelmat tarjoavat uuden funktion, jolla voidaan suorittaa kertaluontoinen laskuoperaatio ja näyttää käyttäjälle sellaisia laskutuloksia kuten laakereiden käyttöikä, laakerien sovitus/välykset sekä laakerien taajuudet. Nämäkin auttavat NSK:n asiakkaita lyhentämään työtehtävien vaatimaa aikaa.

  www.nskeurope.com

Huomattava muutos sovelluksen toiminnassa on se, että se käyttää nyt NSK:n parannettua dynaamisen kuormituksen perusluokitusta, joka on parametri, jota käytetään laskemaan vierintälaakerien arvioitu käyttöikä. Tätä parannusta, joka pidentää yrityksen vierintälaakerien päätyyppien (mukaan lukien urakuulalaakerit, viistokuulalaakerit, itsekohdistuvat kuulalaakerit, lieriörullalaakerit ja kartiorullalaakerit) peruskestoluokitusta, käytetään nyt NSK-verkkokatalogissa.

Uudet arviot käyttävät NSK:n ultraäänitestaukseen perustuvaa erittäin tarkkaa menetelmää (patenttia haetaan) laakerien käyttöiän ennakoimiseksi. Yhtiön julkaisi tämän menetelmän maaliskuussa 2023 ensimmäisenä maailmassa. NSK kehitti kvantitatiivisen arviointimenetelmän, jolla voidaan määrittää, mitkä tekijät vaikuttavat särön kasvamiseen laakerimateriaalissa ja miten voimakas vaikutus niillä on.

Yhdistämällä tämän uuden menetelmän ultraääneen perustuvaan tarkastustekniikkaan, joka skannaa ei-metalliset sulkeumat suuressa teräsmassassa, yritys pystyy ennustamaan laakerien käyttöiän paljon tarkemmin. NSK on tästä syystä tarkistanut monien laakereiden dynaamisen kuormituksen perusluokitusta ilman, että niiden suunnitteluun tai materiaaleihin olisi tehty muutoksia. Kaikissa korotetuissa arvoissa käytetään silti riittävää varmuusmarginaalia. Tämän tarkistuksen ansiosta esimerkiksi radiaalirullalaakereiden arvioitu käyttöikä on jopa kaksinkertainen aiempaan verrattuna.

Kun laakerien dynaamisen kuormituksen perusluokitus paranee, niitä voidaan käyttää olosuhteissa, joissa kuormitusluokitus on korkeampi. Näin samaan tehtävään voidaan valita pienemmät laakerit. Hyötyjä ovat muun muassa koneen koon pienentäminen ja painon vähentäminen. Esimerkiksi koneet, jotka käyttävät NSK:n HR32306J-kartiorullalaakeria, voivat siirtyä pienempään HR33206J-kartiorullalaakeriin. Tämä muutos pienentää laakerin ulkohalkaisijaa 14 %, leveyttä 13 % ja painoa noin 38 %.

Tästä on hyötyä myös tavoiteltaessa hiilineutraaliutta. Pienempien laakerien valmistukseen tarvitaan vähemmän resursseja. Ne tarjoavat myös alhaisemman vääntömomentin, mikä vähentää tehonkulutusta ja hiilidioksidipäästöjä konetta käytettäessä. Edellä mainittu laakerin vaihto laskee laakerin vääntömomenttia ja energiankulutusta noin 18 % (noin 48 kWh vuodessa). NSK:n laskelmien mukaan tämä vastaa noin 22 kilon säästöä CO2-päästöissä.

1) NSK:n parannettuja online-suunnittelutyökaluja voidaan käyttää sekä tietokoneella että älypuhelimella


Asiakkaat hyötyvät NSK:n parannetuista online-suunnittelutyökaluista

2) Sellaiset helppokäyttöiset työkalut kuten NSK-verkkokatalogi, tekniset laskelmat ja 2D/3D CAD-data on nyt yhdistetty


Asiakkaat hyötyvät NSK:n parannetuista online-suunnittelutyökaluista

 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan