www.engineering-suomi.com
NSK

NSK, NWG:n kantava voima

NSK:n Munderkingenissä Saksassa sijaitseva tehdas on erikoistunut valmistamaan kaikkia yhtiön kaksirivisiä kuulalaakereita, joista noin 30 prosenttia toimitetaan NWG (Neuweg) -tuotemerkin alla. Kaksirivisiä kuulalaakereita käytetään kaikenlaisissa teollisissa sovelluksissa moottoripyöristä ja tyhjiöpumpuista kirurgisiin sähkötyökaluihin ja elokuvantekolaitteisiin.

Laakeriratkaisuihin lisäarvoa etsivät ja eri puolilla Eurooppaa toimivat valmistajat ovat jo pitkään luottaneet Neuweg-tuotemerkin suorituskykyyn ja laatuun, sillä se on ollut osa NSK-konsernia jo vuodesta 1990. Tämän seurauksena NWG-tuotemerkillä myytävien laakereiden käyttäjät hyötyvät NSK:n standardien mukaisesti valmistetuista tuotteista ja voivat hyödyntää maailmanlaajuisen laakeriasiantuntijan innovaatio- ja räätälöintivalmiuksia sekä yli vuosisadan tietämystä ja asiantuntemusta.

Tehtaassa valmistettaviin kaksirivisiin kuulalaakereihin kuuluvat itseasettuvat kuulalaakerit, viistokuulalaakerit ja urakuulalaakerit. Vakiomalliston lisäksi tehtaan erikoisuutena on kuitenkin sen kyky valmistaa varianttimalleja lyhyellä toimitusajalla.

Räätälöintivaihtoehdot
Ulkorenkaan osalta asiakkaat voivat haluta tietyn halkaisijan ja leveyden sekä uran tai kierteitetyn reiän. On myös mahdollista valita erikoisprofiileja, kuten pallomainen, goottilainen kaari, V-profiili ja uraprofiili, kun taas sisärenkaan reiän räätälöintivaihtoehtoja ovat mm. erityiset halkaisijat, kartiot, hampaat, urat ja kierteet. Lisäksi on saatavana erilaisia erikoistiivistevaihtoehtoja, kuten monihuulinen, labyrinttitiiviste ja kolmiosainen tiiviste, sekä useita pinnoitevaihtoehtoja. DLC-pinnoite (Diamond-Like Carbon) on eräs uusi vaihtoehto. Tämä käyttää erittäin ohutta kerrosta (1-3 µm) ja tarjoaa erinomaisen kulutuskestävyyden korkean kovuutensa (70 HRc) ansiosta.

Saksassa sijaitsevan NSK:n tehtaan tärkeimpiin osaamisalueisiin kuuluu maatalousteollisuus, jolla on pölyltä, lialta ja iskuilta suojautumista koskevia erityisvaatimuksia. NSK on kehittänyt ratkaisuja, jotka pystyvät selviytymään näistä ankarista olosuhteista. Niihin kuuluvat laakereiden lisäksi myös käyttövalmiit yksiköt kuten Agri Disc -navat. Nämä asennusvalmiit laakeriyksiköt tarjoavat korkean hyötysuhteen sekä robustin tiivistysjärjestelmän. Nämä takaavat niiden menestyksen esimerkiksi kompakteissa lautasäeksissä.

Jatkaaksemme tässä maataloutta koskevassa teemassa, NSK on kehittänyt vuosien varrella monia erikoislaakereita tätä vaativaa alaa varten. Eräs esimerkkitapaus oli erityinen NWG-sarjan kaksirivinen kuulalaakeri (integroidulla laipalla), jonka eräs suuri maatalouskoneiden OEM-valmistaja tarvitsi suuritehoiseen pneumaattiseen kylvökoneeseen. Innovatiivisen suunnittelun lisäksi myös korkea suorituskyky ja luotettavuus olivat tärkeitä valintaan vaikuttavia tekijöitä.

Pumput ja kompressorit ovat toinen keskeinen markkina-alue. Näitä tuotteita varten Neuwegin tehdas kehittää ja valmistaa kaksirivisiä viistokuulalaakereita sekä vakio- että erikoismuodossa samoin kuin QJ-laakereita (kuulalaakerit nelipistekontaktilla) useina eri versioina.

Esimerkkinä mainittakoon, että eräs johtava puuntyöstökoneiden OEM-valmistaja hyödyntää erityistä kaksirivistä viistokuulalaakeria tietyissä liukupöytäsahoissaan. Laakerissa on V-ura ulkorenkaassa sekä räätälöidyt mitat ja aksiaalivälys.

Munderkingenissä valmistetaan myös tukirullia ja hihnapyöriä, joita käytetään esimerkiksi terästeollisuuden uunikäytöissä.

Toimitusketjun turvallisuus
Munderkingenissä tuotettujen ratkaisujen keskeinen etu eurooppalaisille asiakkaille on nopea toimitus. Saksan eteläosassa sijaitsevalta tehtaalta on erinomainen pääsy Euroopan laajaan kuljetusverkostoon, mikä vähentää häiriöiden riskiä toimitusketjussa.

NSK:n valmistusosaamisella on ollut suuri vaikutus Neuwegin tuotemerkkiin. Nykyaikaisten tuotantostrategioiden ja -prosessien käyttöönoton ansiosta Munderkingenin tuotantolaitos on erittäin joustava. Tehtaalla voidaan valmistaa erilaisia tuotteita myös pienissä ja keskisuurissa erissä (1000 kappaleesta alkaen), mikä on vielä yksi etu asiakkaille, jotka etsivät räätälöityjä ratkaisuja. NSK:n suunnittelu- ja innovaatioasiantuntemuksen avulla kehitetyt suunnitelmat voivat edetä ideasta tuotantoon jopa vain 2-5 kuukaudessa.

NSK voi mainita monia esimerkkejä räätälöidyistä laakeriratkaisuista, jotka on kehitetty ja valmistettu Munderkingenissä. Näihin tuotteisiin kuuluvat esimerkiksi täysin integroitu laippalaakeri hissivaihteistoon ja liikkuvaan nosturiin tarkoitettu kaksoiskuulalaakeri nelipistekontaktilla ja halkaistulla sisärenkaalla. Muita esimerkkejä räätälöidyistä kaksirivisistä viistokuulalaakereista ovat 35 asteen kosketuskulmalla ja halkaistulla sisärenkaalla varustetut laakerit hyötyajoneuvoissa käytettäviin ilmastointilaitteiden kompressoreihin; 25 asteen kosketuskulmalla ja pidennetyllä sisärenkaalla varustetut laakerit kirurgisiin sähkötyökaluihin; laakerit, joissa on täysin integroitu laippa ja erikoistiiviste tyhjiöpumppuun sekä lisäksi laakerit, joissa käytetään vähäkitkaista TM-tiivistettä ja korkeita lämpötiloja kestävää muovista laakeripidintä moottoripyörän vaihteistoon. Tehdas on jopa valmistanut tukirullia niin sanottuihin »sky cams» -kameroihin, jotka riippuvat pelialustan yläpuolella suurissa urheilutapahtumissa.

Markkinoiden on tärkeää ymmärtää, että NSK-konsernissa on mahdollista ehdottaa ja valmistaa korkean lisäarvon laakereita, jotka auttavat asiakkaita säästämään rahaa tarjoamalla ratkaisuja, joissa otetaan huomioon koko elinkaaren kustannukset.

1) NSK kehitti tämän erityisen NWG-sarjan kaksirivisen kuulalaakerin (integroidulla laipalla) kylvökonesovellusta varten


NSK, NWG:n kantava voima

2) Tämä räätälöity kaksirivinen viistokuulalaakeri on ihanteellinen puuntyöstössä käytettävään liukupöytäsahaan
 

NSK, NWG:n kantava voima

3) Noin 30 prosenttia NSK:n Munderkingenin tehtaalla valmistetuista tuotteista myydään NWG-tuotemerkillä
 

NSK, NWG:n kantava voima

4) Pumput ja kompressorit ovat eräs kaksirivisten viistokuulalaakereiden painopistealue
 

NSK, NWG:n kantava voima

 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan