www.engineering-suomi.com
NSK

NSK-laakerit säästävät biokaasulaitokselle vuodessa 19 200 €

NSK:n edistyksellisten Molded-Oil-urakuulalaakerien käyttäminen biokaasulaitoksen pyörivässä seulassa on pidentänyt laakereiden käyttöiän yli kaksinkertaiseksi, mikä on johtanut yli 19 200 euron vuosittaisiin säästöihin. Molded-Oil-laakereissa käytetään polyolefiinihartsiin sitoutunutta voiteluainetta. Tämä estää neste- ja hiukkasepäpuhtauksia pääsemästä laakerin sisälle ja pidentää huoltovapaata käyttöikää.

NSK-laakerit säästävät biokaasulaitokselle vuodessa 19 200 €
–Image1.jpeg – Biokaasulaitoksen ympäristöolosuhteet eivät ole otolliset tavanomaisille vierintälaakereille – erityisesti valmisteltaessa kasviperäisen materiaalin jäännöksiä (© Lianem | Dreamstime.com)

Kasviksia käsittelevässä yrityksessä käytetään vasta asennettua biokaasulaitosta, jossa jäännösmateriaalit käyvät ja syntyvä metaani muutetaan sähköenergiaksi ja lämmöksi. Laitoksen toiminta perustuu siihen, että pyörivä seula suodattaa karkeat ja käymiseen sopimattomat materiaalit, mutta toistuvat vikaantumiset keskeyttivät toiminnon useasti. Yrityksen käyttämät urakuulalaakerit ja niiden kontaktitiivisteet oli vaihdettava uusiin keskimäärin kuuden viikon välein. Kussakin roottorissa käytetään kahta laakeria ja jokaisessa pyörivässä seulassa on kaksi roottoria. Niiden vaihtamiseen kului joka kerta tunti työaikaa.

Kasviksia käsittelevä yritys haki kovasti ratkaisua ongelmaan ja otti yhteyttä NSK:n asiantuntijoihin, jotka tutustuivat vaurioituneisiin laakereihin ja ympäristöolosuhteisiin. Vikaantumisten aiheuttajaksi osoittautui laakereiden vierintäpinnan kontaminaatio. Tämän analyysin perusteella NSK suositteli yrityksen käyttämien laakereiden vaihtamista Molded-Oil-urakuulalaakereihin.

Molded-Oil-laakereiden perusmateriaali estää epäpuhtauksien pääsyn laakeriin ja vapauttaa voiteluainetta hiljakseen, niin että laakerit saavat riittävästi voiteluainetta pitkäksi aikaa. DDU-tiivisteiden käyttäminen laakereissa auttaa myös estämään epäpuhtauksien pääsyä laakereihin. Käyttöikää jatkaa myös laakerin valmistaminen ruostumattomasta teräksestä, joka on optimaalinen valinta hyvin syövyttävissä ympäristöissä.

Biokaasulaitoksella saadut vaikuttavat tulokset vahvistavat sen, minkä NSK on tiennyt jo pitkän aikaa: ruostumattomasta teräksestä valmistettujen Molded-Oil-laakereiden käyttöikä on kosteiden ja pölyisten ympäristöjen sovelluksissa yli kaksinkertainen perinteistä rasvavoitelua käyttäviin laakereihin verrattuna.

Muutoksen seurauksena kasviksia käsittelevän yrityksen biokaasulaitos toimii nyt ongelmattomasti. Laakerit vaihdetaan paljon harvemmin ja vikaantumisia on paljon vähemmän. Menetetty tuotantoaika on samalla laskenut merkittävästi. Näiden tekijöiden perusteella vuosittaisiksi säästöiksi on laskettu 19 200 €.

NSK-laakerit säästävät biokaasulaitokselle vuodessa 19 200 €
-Image2.jpeg - Kosteissa ja pölyisissä sovelluksissa ruostumattomasta teräksestä valmistettujen  NSK:n Molded-Oil-laakereiden käyttöikä on yli kaksinkertainen perinteistä rasvavoitelua käyttäviin laakereihin verrattuna

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan