www.engineering-suomi.com
NSK

NSK Silver-Lube® -laakerit tarjoavat pitkän käyttöiän elintarviketeollisuudessa

Jatkuvat korkeat nopeudet, korkeat hygieniavaatimukset ja haastavat käyttöolosuhteet edellyttävät robusteja ja luotettavia laakereita kustannustehokkaan tuotannon mahdollistamiseksi elintarvike- ja juomalaitoksissa. Tällaisiin sovelluksiin tarkoitetut laakerit vaativat luotettavaa korroosionestoa. Korroosio on yleinen ongelma tuotantolinjoilla, joilla käytetään vaativia pesuohjelmia.

Elintarvike- ja juomateollisuudelle suunnatun NSK:n tuotevalikoiman keskiössä on RHP Silver-Lube® -laakeriyksiköiden valikoima. Nämä innovatiiviset laakerit koostuvat lukuisista korroosionkestävistä komponenteista, kuten insertit ja niiden korkealaatuisesta ruostumattomasta teräksestä valmistetut renkaat ja kuulat, laakeripitimet, suojarenkaat ja säätöruuvit. Lisäksi insertit on asennettu erittäin kestävään PBT-lämpömuoviseen laakeripesään, jossa käytetään ruostumattomasta teräksestä valmistettua rasvanippaa.

Erinomainen suoja korroosiota, kemikaaleja ja pesuaineita vastaan takaa sen, että Silver-Lube® kestää haastavat käyttöolosuhteet elintarviketehtaissa ympäri maailmaa. Yksi esimerkki on laitos, joka käsittelee johtaville supermarketeille myytäviä pikkusalaattituotteita. Lehtiharvesterikoneessa käytettiin aikaisemmin useita halpoja laakeriyksiköitä. Näillä tuettiin halkaisijaltaan erilaisia akseleita. Valitettavasti koneessa oli jatkuvasti vikoja, jotka johtuivat epäpuhtauksien ja veden pääsystä sen laakereihin. Seurauksena oli toistuvia tuotantokatkoksia ja toisinaan sato meni hukkaan.

NSK:n asiantuntijat hyväksyivät kutsun arvioida laitoksen sovellus ja käyttöolosuhteet. Tämä arviointiprosessi johti lopulta siihen, että aikaisemmat yksiköt korvattiin Silver-Lube®-yksiköillä, joissa käytetään innovatiivista flinger-tiivistettä ja ruostumattomasta teräksestä valmistettuja laakereita. Seuraavan sadonkorjuukauden aikana laakerivikoja oli vain kaksi. Tämä paransi tuottavuutta ja tarjosi 63 300 euron säästöt merkittävästi pienempien tuotantotappioiden ansiosta.

Kuten tämä menestystarina osoittaa, Silver-Lube®-laakeriyksiköt soveltuvat erinomaisesti sovelluksiin, joissa vaaditaan usein tapahtuvaa pesua, optimaalisia hygieniastandardeja ja hyvää kestävyyttä kemikaaleja vastaan laajalla lämpötila-alueella.

Optimaalisen korroosiosuojauksen lisäksi Silver-Lube® tarjoaa kestävät ja kuumuutta kestävät silikonikumitiivisteet, jotka estävät vettä ja epäpuhtauksia pääsemästä laakerin sisään. Tämä estää vikojen syntymisen ja ehkäisee laakerin, laajalle lämpötila-alueelle soveltuvan, USDA H1 -elintarvikerasvan poishuuhtoutumisen. Tiivistettä täydentää ruostumattomasta teräksestä valmistettu suojarengas, joka estää bakteerien pääsyn laakerin sisään ja auttaa tiivistettä kestämään iskuja.

Silver-Lube®-laakeriyksiköiden muita etuja ovat maaliton hartsipesä, joka eliminoi lohkeilu- ja hilseilyriskin; sileä pinta, johon epäpuhtaudet eivät tartu; umpinainen rakenne, jossa ei ole bakteereille ja homeille alttiita kohtia; käyttölämpötilat -20 °C ... +90 °C; pitkä käyttöikä ja alhaiset käyttökustannukset. Silver-Lube® on myös NSF-hyväksytty ja täyttää tiukat kansanterveyden suojelua koskevat vaatimukset.

Toinen merkittävä etu on se, että Silver-Lube®-laakeriyksiköt eivät ole herkkiä asennusvirheistä johtuville kohdistusvirheille. Tämän ansiosta ne sopivat ihanteellisesti elintarvike- ja juomalaitosten koneisiin, esimerkkinä ravistimet, täyttölaitteet, keskipakoiserottimet, pullotuskoneet ja kuljettimet.

Silver-Lube®-laakeriyksiköitä on saatavana seuraavissa konfiguraatioissa: pystylaakeripesä, kaksipulttinen laippa, nelipulttinen laippa sekä kiristinyksikkö.

1) Pikkusalaattiharvesteri käyttää lukuisia laakeriyksiköitä, joilla tuetaan halkaisijaltaan erilaisia akseleita


NSK Silver-Lube® -laakerit tarjoavat pitkän käyttöiän elintarviketeollisuudessa

2) Erinomainen suoja korroosiota, kemikaaleja ja pesuaineita vastaan tekee Silver-Lube®-laakeriyksiköistä erittäin houkuttelevan vaihtoehdon elintarviketehtaille


NSK Silver-Lube® -laakerit tarjoavat pitkän käyttöiän elintarviketeollisuudessa

 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan