www.engineering-suomi.com
NSK

NSK-laakerit vähentävät globaalin juomatölkkivalmistajan laakerivikoja

Kun maailman suurimmalla juomatölkkivalmistajalla oli säännöllisiä, odottamattomia pinnoituskoneiden ruiskutuspään laakereiden ennenaikaisesta vikaantumisesta aiheutuvia tuotantokatkoksia, yritys kääntyi NSK:n asiantuntemuksen puoleen. Vaihto kontaktittomia tiivisteitä käyttäviin NSK:n VV-sarjan urakuulalaakereihin auttoi laitosta pääsemään eroon vikaantumisista ja saavuttamaan peräti 240 000 euron vuotuiset säästöt.

Elintarvike- ja juomateollisuus on erittäin vaativaa, eikä vähiten siksi, että minkä tahansa tuotantolinjan pysähtyminen voi osoittautua erittäin kalliiksi. Alumiinitölkkien valmistus virvoitusjuomia, isotonisia juomia ja alkoholijuomia varten ei ole poikkeus, varsinkaan kun yritys sattuu olemaan maailman suurin juomatölkkien valmistaja.

Toistuvat karalaakeriviat tehtaan tölkkipinnoituskoneiden ruiskutuspäässä aiheuttivat merkittäviä tuotantohäiriöitä ja kalliita seisokkeja tuotantolinjalla, jonka tuotantomäärä oli korkea. Yritys antoi NSK:n tehtäväksi ratkaista ongelma.

NSK:n asiantuntijat suorittivat kattavan sovellusarvioinnin, johon sisältyi monipuolinen laakeri- ja rasva-analyysi. Analyysi osoitti laakerien takertelun syyksi sen, että prosessissa tarvittava korkeapaineilma poisti laakereista rasvan. Riittämättömät laakeritiivisteet eivät pystyneet estämään tätä ei-toivottua vaikutusta.

Osana kattavaa arvoehdotusta NSK suositteli, että karalaakerit vaihdettaisiin yrityksen urakuulalaakereihin varustettuna VV-sarjan kontaktittomilla tiivisteillä ja sisäisellä C3-välysgeometrialla. Tämä innovatiivinen konfiguraatio tarjoaa korkean suorituskyvyn epäpuhtaissa ympäristöissä ja tarjoaa tehokkaan tiivistyksen ilman, että vääntömomentti tai käyttölämpötila kasvaisi. On huomionarvoista, että kontaktiton huulirakenne vähentää laakerin vastusta. Tämä on tärkeä etu silloin kun tehohäviö on kriittinen tekijä.

NSK:n ratkaisun ansiosta rasva pysyi laakerissa erittäin hyvin, mutta laakeri sallii silti koneen toiminnan vaatiman korkeapaineilman virtauksen laakerin läpi. Mikä tärkeintä, laakereiden käyttöikä pidentyi juomatölkkejä valmistavassa tehtaassa dramaattisesti: 7 käyttöpäivästä 110 käyttöpäivään, jonka jälkeen niille suoritettiin rutiinihuolto.

Asiakas hyötyy laakereiden pidemmästä käyttöiästä sekä paremmasta tuottavuudesta ja huoltokustannusten vähenemisestä. Yhdessä nämä tarjoavat 240 000 euron vuotuiset säästöt.

 1) Karalaakerit vikaantuivat toistuvasti suuren juomatölkkejä valmistavan tehtaan pinnoituskoneiden ruiskutuspäässä. Valokuva: Taveesak Srisomthavil/Shutterstock


NSK-laakerit vähentävät globaalin juomatölkkivalmistajan laakerivikoja
 
2) NSK:n VV-tiivistetty urakuulalaakeri tarjosi optimaalisen ratkaisun. Valokuva: NSK


NSK-laakerit vähentävät globaalin juomatölkkivalmistajan laakerivikoja

 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan