www.engineering-suomi.com
NSK

NSK Silver-Lube® -laakerit kestävät pullotuslinjan kuljettimen pesunesteitä

Heikosti määritellyt laakerit vikaantuvat ennenaikaisesti sellaisissa käyttökohteissa, joissa kosketusta prosessinesteiden kanssa ei voida välttää. Tämä on kallista kunnossapitotyön ja tuotantoseisokkien vuoksi. Tästä syystä yhä useammat elintarvike- ja juomatehtaat ovat alkaneet käyttää NSK:n Silver-Lube®-laakeriyksiköitä niiden käytännöllisien ominaisuuksien vuoksi. Silver-Lube® estää erittäin tehokkaasti pesuveden ja pesuaineen pääsyn laakereiden sisälle ja parantaa samalla niiden korroosionkestävyyttä.

Eräs asiakas, joka on todennut Silver-Lube®-teknologian edut, on yksi markkinoiden johtavista maidonjalostus- ja pullotustehtaista. Tehtaalla oli jatkuvasti laakerivikoja viidessä kuljetinlinjassa ja yritys vaihtoi laakerit noin 16 viikon välein. Koska jokainen vaihto kesti noin tunnin, tehdas pyysi NSK:n asiantuntijaryhmää suosittelemaan ratkaisua.

NSK:n asiantuntijat analysoivat rikkoutuneet laakerit osana yrityksen AIP-lisäarvo-ohjelmaa ja tulivat siihen tulokseen, että veden pääsy laakereiden sisälle pesuprosessin aikana synnytti sisäistä korroosiota ja aiheutti ennenaikaisen vikaantumisen. Sovelluksen ja käyttöolosuhteiden lisätarkastelun seurauksena NSK:n tiimi suositteli vaihtoa hyväksi havaittuihin Silver-Lube®-laakeriyksiköihin.

Tehdas aloitti yhdessä pullotuslinjan kuljettimessa kokeilun elintarvikekäyttöön soveltuvaa rasvaa sisältävillä Silver-Lube®-laakereilla. Ratkaisu johti välittömään parannukseen ja merkittävään käyttöiän pidentymiseen.

Silver-Lube®-laakerit käyttävät kestäviä ja kuumuutta kestäviä silikonikumitiivisteitä, jotka estävät nesteitä pääsemästä laakerin sisään ja estävät voitelurasvan huuhtoutumisen pois laakereista. Tiivistettä täydentää ruostumattomasta teräksestä valmistettu suojarengas, joka estää bakteerien pääsyn laakerin sisään ja auttaa tiivistettä kestämään iskuja. Silver-Lube®-laakerit sisältävät myös lukuisia korroosionkestäviä komponentteja, kuten laakeri-insertit ja niiden korkealaatuisesta ruostumattomasta teräksestä valmistetut renkaat ja kuulat, laakeripitimet, suojarenkaat ja säätöruuvit. Lisäksi laakeri-insertti on asennettu erittäin kestävään PBT-lämpömuoviseen laakeripesään, jossa käytetään ruostumattomasta teräksestä valmistettua rasvanippaa.

Alustavan kokeilun jälkeen tehdas asensi Silver-Lube®-laakeriyksiköt kaikkiin viiteen maitopullojen kuljetinjärjestelmään. Tulos: koneiden seisokkiaika, huoltotyö ja laakereiden vaihtokustannukset vähenivät, mikä johti 7 625 euron vuotuisiin säästöihin. Silver-Lube-laakereissa ei havaittu yhtään vikaa yli viiteen vuoteen.

Myös se on tärkeää, että Silver-Lube®-laakeriyksiköt eivät ole herkkiä asennusvirheistä johtuville kohdistusvirheille. Tämän ansiosta ne sopivat erinomaisesti elintarvike- ja juomateollisuuden käyttämiin pullotuskoneisiin ja kuljettimiin. Muita etuja ovat maalaamaton hartsipesä, joka eliminoi lohkeilu- ja hilseilyriskin; umpinainen rakenne, jossa ei ole bakteereille ja homeille alttiita kohtia; sileä pinta, johon epäpuhtaudet eivät tartu sekä käyttölämpötilat -20 °C ... +90 °C.

1) Kuljetinlaakerit vikaantuivat maidon pullotuslaitoksessa keskimäärin 16 viikon välein. Photo: 279photo Studio/Shutterstock


NSK Silver-Lube® -laakerit kestävät pullotuslinjan kuljettimen pesunesteitä

2) NSK Silver-Lube® -laakeriyksiköiden tehokas tiivistys ja korroosiosuojaus ovat pidentäneet käyttöiän yli viiteen vuoteen. Photo: NSK


NSK Silver-Lube® -laakerit kestävät pullotuslinjan kuljettimen pesunesteitä

 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan